banner
Már 26, 2017
529 Views
6 0

A futár-infó csoport bemutatása

Written by
banner

Meghatározások:

A futár: Egy csodálatos ember, akinek erőfeszítései révén a nagymama lekvárja úszógumivá válhat a derekamon egész évben. Megfizethető áron hozza el nekünk a megfizethetetlent. Az ügyfél a mindene, a rábízott csomagokat jobban félti mintha a sajátjai lennének. Az autójában a rend és tisztaság az úr, a küldemények mindig rendszerezetten, hozzáférhetően és biztonságosan sorakoznak az autóban.  Míg az én küldeményemet keresi, nem a sárba pakolja ki a többiekét és nem dobálja a többi csomagot sem. Azokhoz olyan óvatosan és törődéssel nyúl, mintha szúnyogot hajtana el a saját zacskójáról. Pontos. De nagyon. A realitás talaján maradva alkalmazkodik ügyfelei időbeosztásához és a megbeszélt időpontnál csak maximum hamarabb érkezik, később soha. Amennyiben bármiféle nehézsége, szervezési problémája, kínja, búja, baja adódik, azért kizárólag ő a hibás, nem az ügyfél. Hibáiért -a rajta kívülállókért is- nem az ügyfél fizet. Nem a kapzsiság hajtja, válogat az ügyfelek között, hisz stabil céges megrendelései biztosítják számára a megélhetést, így a lakossági csomagok csak kiegészítő keresetnek számítanak. Járműve minden tekintetben tükrözi szolgáltatása színvonalát, kivül-belül tiszta, “mérsékelt” évjáratú és a lehető legtökéletesebben karbantartott. Tevékenységét minden időben a lehető legmagasabb színvonalon végzi. Írországban több futár is tevékenykedik.

A kisteherautó tulajdonos: A futárhoz legtöbbször megtévesztésig hasonlít, többen közülük annak is adják ki magukat. Felismerhetőek stílusukról, megnyilvánulásaikról, az olykor hiányos vagy sérült csomagokról, a szervezetlenségükről, pontatlanságukról és az ügyfelek hibáztatásáról. Náluk többször van nagy forgalom, mint a futároknál és a sors is gyakrabban gördít eléjük előre nem látható akadályokat, amikről az ügyfél tehet és így vagy úgy, de szintén az ügyfél fizet. A csalódott ügyfeleket megfenyegetik, hogy “hitelrontás” és egyéb kitalált vádak alapján bepereli őket, ha ki merik nyitni a szájukat. Pedig ez egyrészt nem igaz, másrészt nem így működik a jog. Írországban nagyon sok kisteherautó tulajdonos tevékenykedik.

A jó ügyfél: Nem tesz cigarettát és alkoholt a csomagba, semmilyen trükkös módon. Kellő idővel előre megtervezi a csomag küldését és nem sürgeti a futárt lehetetlen módón, aznapi felvételt és másnapi kézbesítést várva. Ha drága neki a futár szolgáltatása, nem veszi azt igénybe. Tisztában van vele, hogy ha beszólogat a futárnak az ár miatt, attól nem lesz olcsóbb a szolgáltatás. Küldeményét rendesen előkészíti a több ezer kilométeres utazásra, becsomagolja, védelemmel látja el, hogy bármikor könnyen mozdítható, pakolható legyen. A futárnak kevesebbet soha, legfeljebb többet fizet, amennyiben elégedett a szolgáltatással. Véleményét, tapasztalatát a futárról bátran megosztja, ha pozitív, ha negatív. Nem ijed meg a kisteherautó tulajdonosok fenyegetőzéseitől.

A rossz ügyfél: Ő is ügyfél, de az ő pénze maximum a kisteherautó tulajdonosnak kell, a futár nemet mond neki. Követelőzik, alkudozik, könyörög, gúnyolódik, fenyegetőzik, beszólogat. Minden drága neki és mindent azonnal akar. A futárral akarja csempésztetni a dohányárut és az alkoholt. Miatta a futárt megbüntetik, gyakrabban ellenőrzik.

 

Az Írországi Magyarok Futár-Infó csoport azzal a céllal jött létre, hogy a futárokat és az ügyfeleket közelebb hozza, számukra a kommunikációt megkönnyítse és felületet biztosítson nekik az üzleti megállapodás létrejöttéhez. Mindezt teljesen díjmentesen. Az ügyfélnek lehetősége van posztolni a csoportban és ajánlatot kérnie a csomagjára, melyre a futárok reagálni tudnak és egymással akár versenyezve is ajánlatokkal tudják bombázni az ügyfelet. Ez előnyös mind az ügyfélnek, mind pedig a futár közösségnek. A futárok saját belátásuk szerint hirdethetnek is a csoportban, bár ez a fajta gerillamarketing kevésbé bizonyul hasznosnak a fizetett Facebook hirdetésekkel és a Futár-infó csoportban történő direkt ügyfél posztokhoz való hozzászólásokkal szemben. A marketing megválasztásának formája is jellemzője egy futárnak és mint ilyen sokat elárul róla. Mivel a futárok saját dedikált csoportot kaptak, mellyel egyik másik vállalkozói réteg sem büszkélkedhet, így számukra másik csoportban hirdetni  valóságos vizuális környezetszennyezésnek minősülhet sokak szemében. A csoportban szintén szívesen látjuk mind a pozitív, mind a negatív tapasztalatokat. A csoport  üzemeltetői nincsenek abban a helyzetben, hogy megmondják a potenciális ügyfeleknek, hogy ki a futár és ki a kisteherautó tulajdonos. Erről minden ügyfélnek magának kell meggyőződnie a futárról nyilvánosan elérhető és megismerhető információk alapján (marketing, weboldal, fb oldal, cégjegyzék, fotók, ismerősök véleménye, autó(k), stb.) vagy ennek hiányában saját kárukon vagy előnyükön fogják azt megtapasztalni.

Egy valami bizonyos: Nagyszerű dolog, hogy vannak futárok akik elhozzák nekünk a küldeményeket és boldoggá teszik az otthoniakat a mi csomagjainkkal. Vállalkozások  épülnek rájuk és szolgáltatásaik színvonala látványosan és folyamatosan fejlődik.

Amennyiben még nem vagy tagja a csoportnak, ITT csatlakozhatsz.

 

Címkék
Kategóriák:
Egyéb hírek
banner
Menü
Ne maradj le a történésekről, kövess minket minden nap!

Belépés közösségi fiókkal: