banner
ápr 2, 2017
318 Views
2 0

Dingle – Pajkaszeg repülőjáratot követelünk

Written by
banner

Figyelem! A következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, erősen trollkodásnak minősülnek, egyes keleti országokban halálbüntetéssel sújtanák a szerzőket! Itt viszont szabadság van, így leközlöm az írást, de előre szólok, ne olvassa el senki aki szeretne corki vagy debreceni repülőjáratot és nevetés helyett hajlamos felmérgelni magát. Ezen ugyanis fel fogja.

Néhány írországi magyar úgy döntött, hogy ultimátumot ad a légitársaságoknak! A követelésük szerint, repülőjáratot szeretnének Dingle-ből Pajkaszegre. Dingle-ben is a Spa road környéke lenne az ideális, de jó lenne egy másik repülőtér a Grey’s Lane környékén is, hiszen a távolságok csak nehezen áthidalhatóak. Pajkaszegen az ideális landolási pont a Petőfi Sándor utca lenne, vagy a Kossuth Lajos, de inkább a Petőfi. Amennyiben nem teljesül a követelésük, soha többet nem repülnek, bojkottálni fogják az utazásnak eme újkori formáját.

Követelésüket statisztikai adatokkal is alátámasztják, így a laikusok számára is világossá válhat, hogy teljesen reális amit várnak. London a második, míg Dingle a 4865. legnagyobb magyar település, a magyarság lélekszáma különösen az elmúlt évtizedben ugrott meg, mára már eléri a 16-ot. Több ezer betöltetlen munkahely várja az ide érkezőket, különösen kovácsokat és nőgyógyászokat keresnek nagy számban. A pajkaszegi egyetem minden évben 350 kovácsot termel és a szakközépiskola is szép számmal bocsátja útjára a szakképzett nőgyógyászokat. Magyarország különösen bővelkedik lelkes férfiakban akik -bár sokuk nem szakképzett- de hajlandóak benézni. A közvetlen repülőtér összeköttetés így teljesen nyílvánvaló előnyökkel járna.

Írországban míg Dublin és Cork között új építésű autópályán lehet közlekedni, addig Dingle megközelítése már eléggé zötyögős. Akár 72 óra is lehet az út, a gyaloglás ütemétől függően. Akik napi szinten szeretnének ingázni Pajkaszeg és Dingle között, azoknak különösen fontos lenne a közvetlen repülőjárat. Pajkaszegen lényegesen olcsóbbak az ingatlan bérleti díjak, így valószínűsíthető, hogy sokan választanák inkább a napi bejárást. Természetesen a repülőjegyek árai sem lehetnek túl magasak, de ez majd egy új követelés részét fogja képezni. Rögtönzött közvéleménykutatásunk alapján (a 16 lakosból 1-et kérdeztünk meg) a Dingle-ben élő pajkaszegi magyarok hajlandóak valahol 5 és 25 euró között fizetni egy repülőjegyért.

Amennyiben a követelésük sikerrel jár, akkor a Castlebar-ban élő tiszaújvárosiak és az Athy-ban dolgozó bajaiak is készenlétben állnak és benyújtják saját repülőjárat követeléseiket. A tervek szerint a Magyarországnál kisebb, mindössze 70 ezer négyzetkilométer területű Írországban a jelenlegi 3 nemzetközi repülőtér helyett olyan 400 és 600 közötti repülőtérre lenne igény és a magyarországi 3200 település közül már 2500 jelezte szándékát az írországi repülők fogadására. Természetesen a maradék 700 még ellenálló lázadó település elleni hadjárat már folyamatban van. A 4,8 millió lakosú Írországban található Európában a legnagyobb magyar kisebbség, valahol 80 és 100 millió közé teszik az ott élő magyarok számát, de a nagykövetség lapzártánkig nem erősítette meg ezt a számot. Viszont nem is cáfolta, így ezen számok tükrében eléggé valószínű, hogy a légitársaságok beadják a derekukat eddigi dacos ellenállásuk után.

A fejleményekről mindenképpen beszámolunk és az első új repülőtér megnyitóján is ott leszünk a szalag átvágásánál.

Címkék
·
Kategóriák:
Írország
banner
Menü
Ne maradj le a történésekről, kövess minket minden nap!

Belépés közösségi fiókkal: