banner
ápr 24, 2017
1160 Views
0 0

A TV licence kérdőív eredménye

Written by
banner

Heves vitákat volt képes kiváltani a TV licence kérdése, valahányszor csak szóba került. Azok közül akik fizetik -vagy a lebukásuk miatt fizetniük kell- többen hangot emeltek azokkal szemben akik nem fizetik, vagy általában nem értenek egyet ezzel a maradi sarccal. Kik vannak többen? A mintapolgárok vagy a csalók/ellenzők? Hogy megtudjuk hogyan vélekednek az itteni magyarok a TV licence kérdéséről, az alábbi kérdést tettük fel:

 

 

Minden képzeletet felülmúlóan 3688 válasz érkezett. Személy szerint én 500-nál többre nem is számítottam, de már az a szám is elég lett volna arra, hogy egy általános képet kapjunk arról, hogyan állnak hozzá az emberek a TV licence-hez. Az eredmény is meglepő, a lehető legjobb, ám a legkevésbé remélt:

 

 

A válaszadók többsége, azaz 2103 ember jelölte be válasznak, hogy fizeti ugyan, de nem ért egyet ezzel az értelmetlen adófajtával és ha tehetné nem fizetné. Ez a legideálisabb helyzet, számuk messze meghaladja a második vagy akár a harmadik legtöbb választ bejelölők számát. Ezek szerint a válaszadók többsége bár nem tartja helyesnek a törvényt, azonban tiszteletben tartja azt. Azt hiszem ez már önmagában alkalmas arra, hogy az itteni magyarságba vetett hit új erőre kapjon, már ha valakinél ez szükséges.

516 embernek nincs televízió készülék a háztartásában. A tv-zés elavult, a műsorválaszték a siralmas, a csatornák többsége statikus, ezen szempontok alapján teljesen érthető ez a hozzáállás. Az intelligens ember inkább olvas, mondják sokan, azonban egy jó film olykor-olykor csak becsusszan gondolhatnánk és kis képernyőn hát… Kíváncsiak lennénk, hogy akinek nincs tv-je, az fogyaszt-e és ha igen akkor milyen eszközön digitális tartalmakat.

406 ember válaszolta azt, hogy fizeti és egyet ért vele. Egészségükre és jó szórakozást kívánunk az RTE-hez.

331 ember nem fizeti és nem is ért egyet a lakosság ilyen formájú lehúzásával. Nekik rossz hír, hogy lesz még rosszabb is, már előkészítés alatt áll az új törvény.

185 ember nem fizeti még, de ha jön az ellenőr, akkor kész fizetni. Aki lakott területen él, azok a jobb idő beköszöntével számíthatnak az ellenőrökre. De csak szigorúan mikor nem esik az eső (belső információ).

110 ember kénytelen fizetni, mert a lakótársainak van tv-je és osztják a költségeket. Ez sajnálatos, viszont tiszteletreméltó a becsületességük.

37 ember megjegyzéssel válaszolt, többségük ellenzi a tv licence-t, de válasz helyett a véleményüket írták le, amit ezúton is köszönünk!

Soha rosszabb eredményt ne kapjunk, azt kell megállapítanunk és ha tanulságot le lehet vonni egy ilyen felmérésre kapott válaszok alapján, akkor az az lehetne, hogy szíved joga nem egyetérteni egy törvénnyel, de betartani ajánlott… és kötelező. Mindkét tábor érvei érthetőek, de győzni egyik sem tud.

Köszönjük a részvételt mindenkinek!

 

 

 

Címkék
Kategóriák:
Írország
banner
Menü
Ne maradj le a történésekről, kövess minket minden nap!

Belépés közösségi fiókkal: